رنگ ترافیکی چیست + ویژگی ها و عوامل مهم در ماندگاری آن

به رنگی که بر پایه رزین بوده و برای خط کشی و کشیدن علائم ترافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اصطلاحا رنگ ترافیکی میگویند.این که رنگ ترافیکی چیست را باید به صورت صحیح جواب داد. این رنگ دارای انواع مختلفی میباشد که در ادامه مقاله میزان مصرف و کاربرد آن را توضیح میدهیم درون رنگ ترافیکی اکسیر از حلال استفاده نشده و به همین دلیل امکان اجرایی کردن این نوع رنگ با ضخامت بالا امکان پذیر بوده و می‌تواند به جهت کاهش هزینه‌های اجرایی و ماندگاری بلند مدت مورد استفاده قرار گیرد که البته قیمت رنگ ترافیکی متناسب با انواع مختلف دارای قیمتی متفاوت خواهد بود.

رنگ ترافیکی چیست

مزایای رنگ ترافیکی

مقاومت بالا در برابر سایش و فرسایش
سرعت بالا در خشک شدن
مقاوم در برابر شرایط مختلف آب و هوایی
قابلیت اجرایی بر روی سطوحی همچون بتن و آسفالت
مقاومت بالا در برابر دمای سرد و گرم و تابش خورشید و بارش برف
مقاوم در برابر ضربه و خراش
مقاوم در برابر عوامل مکانیکی
کیفیت بالا
چسبندگی بالا
ماندگاری بالا

اهمیت رنگ ترافیکی

از آنجا که کوچه‌ها، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و جاده‌ها، اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین شریان‌های ارتباطی درون‌شهری و برون‌شهری محسوب می‌شوند، ایمن‌سازی آن‌ها دارای اهمیت ویژه‌ای است. در همین راستا، خط‌کشی جاده‌ها و ترسیم علائم راهنمایی و رانندگی سبب می‌شود که وسایل نقلیه در مسیر صحیح حرکت کنند و احتمال بروز حادثه به حداقل برسد. به همین خاطر، خط کشی جاده ها و ترسیم علائم و نشان‌های هدایت‌ کننده و هشدار دهنده بر روی آسفالت اهمیت زیادی دارد. برای انجام این کار، و درج نشانه‌ها و علائم روی آسفالت، از رنگ‌های مخصوصی به نام رنگ ترافیکی استفاده می‌شود.رنگ ترافیکی اکسیر تحمل شرایط نامساعد جوی را داشته و از مقاومت سایشی بالایی برخوردارند. درنتیجه طی گذر زمان و با عبور و مرور وسایل نقلیه مختلف، دچار آسیب‌دیدگی نمی‌شوند.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ ترافیکی چیست و چه کاربردی دارد

رنگ ترافیکی از خانواده رنگ های صنعتی است و اغلب بر پایه رزین‌های آکریلیک ترموپلاست و آلکید-کلرو کائوچو تولید می‌شود. رنگ های ترافیکی برای هدایت و کنترل ترافیک جاده و خیابان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حقیقت، این رنگ ها که به علائم افقی نیز مشهور هستند برای نشان دادن قوانین راهنمایی و رانندگی، علامت‌گذاری منطقه، حریم گذاری، خط کشی، و غیره کاربرد دارند. یه نمونه از رنگ ترافیکی جدولی ینز که از رزین های اکریلیک و الکیدی تولید می شوند و مناسب برای جداول سیمانی و بتنی هستند.

انواع رنگ ترافیکی

رنگ های ترافیکی کاربردهای متفاوتی دارند و متناسب با هدف و شرایط، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این رنگ ها عموماً به دو دسته تقسیم می‌شوند:

رنگ ترافیکی سرد

معمولاً از رنگ ترافیکی سرد جهت خط‌کشی خیابان، به‌صورت ممتد و منقطع، استفاده می‌شود.

در واقع رنگ ترافیکی سرد برای رنگ جاده‌ای در داخل و بیرون شهر مناسب است.رنگ های ترافیکی سرد در انواع زیر تولید می‌شوند

رنگ ترافیکی بر پایه رزین‌های کلر و کائوچو
رنگ ترافیکی بر پایه رزین‌های اکریلیک ترموپلاستیک
رنگ ترافیکی اکریلیک دو جزئی برلی خط کشی معابر آسفالتی و
رنگ ترافیکی اپوکسی دو جزئی برای خط کشی داخل پارکینگ های سنگی و بتنی
رنگ ترافیکی پلی یورتان دو جزئی برای خط کشی روی بتن و در معرض آفتاب کاربرد دارد.

رنگ ترافیکی چیست

رنگ ترافیکی گرم 

از آنجا که رنگ ترافیکی گرم خاصیت خشک شدن سریع دارد، برای خط‌کشی مسیرهایی نظیر اتوبان‌ها و بزرگراه‌ها که حجم تردد بالایی دارند، مناسب است. در حقیقت، تفاوت اصلی میان رنگ ترافیکی سرد و گرم، نحوه‌ی اجرای آن‌ها است و از هر دوی این رنگ‌ها جهت خط کشی جاده‌ها استفاده می‌شود.
اما رنگ ترافیکی گرم به دلیل آنکه سریع‌تر خشک می‌شوند برای خط کشی مسیرهای پرتردد مناسب‌تر هستند. رنگ ترافیکی گرم به سه روش اسپری، اسکرید، و اکستروژن در محدوده‌ی ضخامتی 1500 تا 6000 میکرون اجرا می‌شوند..

رنگ ترافیکی چند جزئی

رنگ ترافیکی چند جزیی بر اثر یک واکنش گرمازا و اختلاط چند ماده با هم ساخته می‌شود.رنگ چند جزیی چسبندگی بسیار خوبی روی آسفالت و بتن دارد. معمولاً از رنگ ترافیکی چند جزیی برای خط کشی و علامت‌گذاری خطوط عابر پیاده استفاده می‌شود. در حقیقت، از آنجایی که خطوط عابر پیاده معمولاً حجم تردد نسبتاً بالایی دارد، باید رنگی برای خط کشی آن‌ها استفاده شود که مقاومت سایشی بالایی داشته باشد. از این‌رو، رنگ ترافیکی چند جزئی می‌تواند بهترین گزینه برای این کار باشد.

ویژگی‌های رنگ ترافیکی باکیفیت

یک رنگ ترافیکی با کیفیت می‌بایست مقاومت سایشی بالایی داشته باشد و در برابر شرایط مختلف جوی و آب‌و‌هوایی نیز مقاوم باشد. رنگ ترافیکی با کیفیت، چسبندگی بسیار خوبی به سطوح آسفالت و بتن داشته و در برابر عوامل مکانیکی و ضربه و همچنین تأثیرات نور خورشید، مقاوم است. هر چه رنگ ترافیکی سرعت خشک شدن بیشتر و خواص تیکسوتروپی بالاتری داشته باشد، مطلوب‌ تر است.

رنگ ترافیکی چیست

عوامل مهم در ماندگاری رنگ ترافیکی

در کنار عواملی که ذکر شد، موارد دیگری نیز بر ماندگاری رنگ ترافیکی روی جاده و آسفالت تأثیرگذار هستند. برای مثال، درصورتی‌که در زمستان از زنجیر چرخ استفاده شود و یا برف‌روبی با ماشین‌های تیغ‌دار برف‌روب انجام شود، سبب می‌شود که ماندگاری رنگ ترافیکی به‌ مراتب کمتر شود استفاده از لاستیک‌های یخ‌شکن میخ دار، استفاده از ماسه و نمک جهت یخ‌زدایی جاده‌ها در زمستان، و سایر عوامل مشابه، همگی در کاهش عمر رنگ ترافیکی دخیل هستند. از طرف دیگر، عدم بارندگی در جاده‌ها و آلودگی‌های محیطی سبب می‌شود که این رنگ ها پس از گذشت زمان جرم گرفته و محو شوند یکی دیگر از موارد تاثیرگذار در کاهش عمر و ماندگاری رنگ های ترافیکی، روغن‌ریزی و نشت سوخت از وسایل نقلیه است که سبب می‌شود برخی رنگ‌ها، به ویژه رنگ های گرم، در آنها حل شوند اما یکی از مهم ‌ترین عوامل تاثیرگذار در ماندگاری رنگ ترافیکی، زیرسازی مناسب برای آسفالت است. چنانچه آسفالت جاده و خیابان دارای زیرسازی مناسبی نباشد، پس از روکش کردن و اجرای رنگ خط کشی معابر ، ترک‌های طولی و عرضی روی جاده ایجاد می‌شود و به رنگ آسیب می‌رساند.
ماندگاری رنگ ترافیکی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: کیفیت رنگ ترافیکی: ترجیحاً از رنگ‌های مرغوب و باکیفیت استفاده شود. بستر اجرائی: بستر کار، آماده‌ سازی و مناسب‌ سازی شده باشد.

یکی دیگر از عوامل ماندگاری انواع رنگ خط کشی اسفالت ، استفاده به جا از نوع رنگ سرد و یا دوجزئی و یا رنگ گرم ترافیکی است. مثلا در مناطق کوهستانی و برفی بهتر است از رنگ گرم ترافیکی  اسپری و یا اسکرید استفاده کرد.

 

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما